#11
2018.07.15. 16:19, Dodich
Liszt és cukormentes túrós süti
Hozzávalók:
Piskóta:
4 tojás
édesítőszer
2ek cukrozatlan kakapor
0,5 cs sütőpor
Krém:
0,5 kg krémes túró
édesítőszer
2dl habtejszín
1db citrom héja, leve
400gr natúr joghurt
2 cs zselatin fix
Gyümölcskrém:
400gr gyümölcs
1 cs zselatin fix
Elkészítés:
Pisktához a tojásfehérjét külön felvertem. A többi hozzávalót összekevertem. Én adtam hozzá kb. 1 dl vizet, mert elég sűrű masszát kapunk, így könnyebb volt vele dolgozni. Majd beleforgattam a fehérjét. 24cm-es tortaformába sütöttem tűpróbáig.
Krémhez a tejszín és a zselatin kivételével robotgéppel elkevertem a többi alapanyagot. Majd hozzá adtam a tejszínt, végül a zselatint is.
Gyümölcskrémhez botmixerrel összeturmixoltam a gyümölcsöket a zselatinnal. Esetemben 150gr fagyasztott bogyós mix é 2db őszibarack volt. De tetszés szerint lehet gyümölcsöt választani.
Összeállítás után egy éjszakát pihent a hűtőben.
/tejszíből sajnos nem találtam cukormentes változatot, így ez azzal készült, a makró értékeknél számít./
Makrók egészre nézve:
kcal |
2094 |
szénhidrát |
87 |
cukor |
83,1 |
zsír |
136,2 |
telített zsírsavak |
79 |
fehérje |
122,8 |
rost |
11,7 |
Makrók egy szeletre nézve (1/8):
kcal |
132 |
szénhidrát |
5,5 |
cukor |
5,9 |
zsír |
8,6 |
telített zsírsavak |
5 |
fehérje |
7,7 |
rost |
0,7 |